Izberi regijo

Ansambel Aufbiks

Pot Ansambla Aufbiks se je začela sredi leta 2008, ko so se srečali mladi navihani fantje iz različnih koncev Slovenije. Skupna smernica v življenju in vodilo vsakega posameznika jim je bila Fakulteta za šport, kjer so se našli kot odlični športniki in tudi glasbeniki. Prva srečanja je zaznamovalo petje domače glasbe po celi fakulteti in ravno glasba jih je združila v prave prijatelje. Ko so se fantje bolje spoznali, so v vsakem dogodku iskali primeren razlog za slavje in zabavo. Tako so se večkrat dobili, vsak s svojim inštrumentom, veselo igrali in peli pozno v noč.

Po dobrem letu igranja in petja so skupaj stopili stopničko višje in začeli z javnim nastopanjem. Prvi večji nastop ansambla Aufbiks je bil v Kočevju, ko so igrali veselim planincem, po koncu igranja pa so bili Aufbiksarji polni prijetnih občutkov in energije. Odločili so se, da še resneje poprimejo za inštrumente in izbrusijo vokale.

Ime ansambla temelji na besedi aufbiks, v kateri je skritih več zgodb, vsem pa je skupno eno. Aufbiks izraža izzivanje za pretep, »pridi, če imaš korajžo«. Večina članov ansambla je že sodelovala v pretepu in po njem so še dolgo odmevale korajžne besede. Zaradi večje in močnejše postave članov ansambla pa je Aufbiks še kako primerno ime ansambla.

Kasneje so sledili nastopi, na katerih so se fantje izpopolnjevali v prave mojstre domače in zabavne glasbe. Skupaj so sodelovali tudi v zabavni TV oddaji in se kot ansambel Aufbiks potegovali za nagrade.

Ansambel Aufbiks sestavlja inštrumentalni trio, v katerem poleg klavirske in diatonične harmonike nastopa še kitara in kontrabas, vse skupaj pa dopolnjuje še ubrano troglasno petje. Ansambel igra domačo glasbo, glasbo preprostih ljudi, ki vsakemu pravemu Slovencu seže do srca.

Spletna stran: Ansambel Aufbiks