Izberi regijo

Ansambel Bitenc

Ansambel BITENC je bil ustanovljen v začetku leta 2007, ko se je na pobudo Francija Rejca zbralo šest fantov, ki so poprijeli za inštrumente in preizkusili svoje glasove. Prvi načrti, posneti zgolj nekaj pesmi za dušo, so se hitro podrli, ko je prvenec ansambla pesem Naj breze govorijo že v nekaj dneh po objavi začela osvajati lestvice in srca poslušalcev. Kaj kmalu so pod okriljem TV Golica uresničili sanje po videospotu, ki je že tako popularno pesem dokončno vpisal med nesmrtne. Uspeh pesmi je po večkratnih zmagah na različnih radijskih lestvicah dosegel vrhunec, ko je ansambel zmagal na tekmovanju Slovenski slavček 2008 in prejel prestižnega Diamantnega slavčka.
V petih letih delovanja je Ansambel BITENC izdal tri zgoščenke Naj breze govorijo, Veseli godec, Na znano cesto stopi, ki so vse dosegle izjemne prodajne uspehe. Pesmi kot so Naj breze govorijo, Take mame nima svet, Točajka, Jecljava polka in še druge so vse odlično zapisane pri poslušalcih. Največ nastopov imajo v Sloveniji, vendar vsako leto podajo tudi čez mejo. Tako so videli že dobršen del Evrope in potovali tudi na turnejo čez lužo (Kanada, ZDA). Med festivalskimi nagradami je potrebno omeniti Šifrerjevo plaketo za najboljše večglasno petje, ki so ga prejeli na Festivalu Vurberk.
Člane ansambla povezuje dobro prijateljstvo in iskreno veselje do dobre slovenske glasbe. Tako radi zaigrajo in tudi samo zapojejo kot kvartet. Njihovo petje in igranje se sliši tudi takrat, ko se njihove obveznosti končajo in se jutro nezadržno približuje. A pazljivo! Če se v takem trenutku znajdete v njihovi družbi, se utegne dan odviti drugače...

Kontakt

Telefon: 040 500 873 (Janez) ali 041 635 910 (Franci)

Spletna stran: Ansambel Bitenc

Nastopi

Radomlje, Domžale - Sobota, 20. junij 2015
Šmarje-Sap, Grosuplje - Sobota, 27. junij 2015
Gorjuše v Bohinju - Nedelja, 2. avgust 2015
Vič, Ljubljana - Sobota, 18. junij 2016
Podgradje, Ljutomer - Nedelja, 23. julij 2017

Video spoti