Izberi regijo

Ansambel Nemir

Pisalo se je leto 2006. Na Mirni vsako leto pripravijo tekmovanje harmonikarjev »Vesel sem mirnčan«. In Tomaž nebi bil »zdrav«, če bi slučajno zamudil kakšno glasbeno prireditev. Tam je nastopil tudi naš harmonikar Gregor. Po koncu prireditve je sledila zabava , kjer sta se Gregor in Tomaž po parih kozarčkih »soka« spoznala in kar takoj zmenila za prve vaje pri Gregorjevem prijatelju Andreju, ki igra kitaro in klaviature. Tako smo se dobili na prvih vajah 23. avgusta 2006. Kar kmalu smo spoznali, da rabimo še bas in na pomoč je priskočila Gregorjeva sestra Mojca.
Pridno smo vadili in kmalu smo imeli prvi »špil«. Bilo je veliko treme in fušanja, ampak saj veste, vsak začetek je težak. Kar hitro smo ugotovili, da rabimo strokovno pomoč, za katero smo se dogovorili z Denisom Zupanom. Prišla so prva nesoglasja in Mojco je zamenjal David. V taki zasedbi smo posneli svojo prvo skladbo z naslovom »Prva ljubezen« in se udeležili svojega prvega festivala v Cerkvenjaku. Pesem se je med ljudmi kar dobro prijela. Na lestvici Radia Veseljak smo bili kar štiri tedne na prvem mestu. Zopet je prišlo do kadrovskih sprememb v ansamblu.
David nas je zapustil, pristopila pa sta Matej in Ambrož. V tej zasedbi smo posneli svojo drugo pesem z naslovom »Nemirna polka«. Z njo smo po mnenju občinstva zmagali na »Prvem festivalu za veliko nagrado Dolenjske v Šentjerneju«. Ta zmaga nam je dala še večji elan za delo, tako da že pripravljamo novo skladbo s katero se bomo predstavili na festivalu v Dolenjskih Toplicah.

Kontakt

Telefon: 031 775 232 (Gregor Možina)

Spletna stran: Ansambel Nemir

Nastopi

Ljubljana Polje, Kašeljska cesta 95 - Petek, 7. junij 2019
Jurjevica, Ribnica - Sobota, 15. junij 2019
Artiče, Brežice - Petek, 5. julij 2019
Dvor pri Polhovem Gradcu, Dobrova - Sobota, 13. julij 2019
Podlipa, Vrhnika - Sobota, 3. avgust 2019

Video spoti