Izberi regijo

Ansambel Šment

Ansambel Šment prihaja iz Otočca pri Novem mestu. Obstaja slabo leto. Sestavljajo ga mladi glasbeniki, ki jim je to prvo glasbeno udejstvojanje, dva člana pa že imata nekaj izkušenj iz predhodnih zasedb.

Člani ansambla so: Matej Strojin, ki poleg igranja kitare v ansamblu poskrbi tudi za najnižje tone vokalnega dela, njegov brat Uroš Strojin, ki je basist-baritonist, igra pa tudi saksofon, klarinet in klavirsko harmoniko, poleg igranja pa tudi poje. V ansamblu je tudi Jurij Žagar, ki poje, igra diatonično harmoniko in bobne. Maruša Mohar poleg petja igra še klaviature in pevka Andreja Žagar, ki se prav tako uvaja v igranje kitare in basa. Torej v perspektivi so vsi člani tako instrumentalisti kot vokalisti.

Ansambel deluje pod okriljem mentorja Franca Strojina, ki s svojimi dolgoletnimi izkušnjami (nabiral si jih je z igranjem v ansamblu Objem), velikokrat skrajša marsikatero pot do novih glasbenih odkritij. V preteklem letu je ansambel predvsem pripravljal repertoar, posnel je dve lastni skladbi in odigral nekaj veselic, silvestrovanj in se udeležil raznih prireditev –vsega skupaj okoli dvajset nastopov, tudi v tujini. V decembru pa so se člani odločili za prvi festival, ki se je odvijal v Dolenskih Toplicah. S polko Na Gorjance, so si prislužili tretjo nagrado občinstva-bronasti termalček.

Ansambel pridno vadi, širi repetoar in se pripravlja na nove festivale in nova snemanja, saj ima namen v letu 2008 pripraviti dovolj posnetkov za zgoščenko.

Nastopi

Poljane pri Mirni Peči, Mirna Peč - Sobota, 8. junij 2013