Izberi regijo

Ansambel Svetlin

V začetku so nastopali kot inštrumentalni trio z diatonično harmoniko in to do leta 1996, zatem pa kot kvintet s klavirsko harmoniko oz. diatonično ter mešanim pevskim duetom oz. večglasnim petjem. V širši javnosti se je trio Svetlin pojavil leta 1989 na prireditvi Nocoj bo en lep večer na Viru pri Domžalah. Trio so sestavljali bratje Svetlin iz sp. Tustanja pri Moravčah : Andrej / harmonika, avtor skladb/, Tomaž / kontrabas, bariton/in Aleš/ kitara, vodja ansambla. Svetlinovi fantje so rojeni v letih 1977, 1975 in 1973.
Kot inštrumentalni trio z diatonično harmoniko so nastopali koncertno in to po celi Sloveniji. Večji nastopi pa so bili na tekmovanju mladih ansamblov na Rovah, Glasba treh dežel, Števerjanski festival leta 1991 - 1994. Vsa leta so bili izbrani kot najboljši instrumentalni trio. Aprila 1991 so prvič nastopili v Kopitarjevem Videomehu, pozneje pa je bilo javnih nastopov še precej.
Aleš pravi:
"Dokler nismo bili gotovi, da smo primerni za najširše občinstvo, smo nastopali le koncertno oz. na skupnih prireditvah. Glasba je sicer doma že v družini, saj oče Karel igra diatonično harmoniko, pa tudi strici po materini strani so vsi godci. Andrej je kot harmonikar zmagal na različnih tekmovanjih, med drugim je prejel tudi tri zlate plakete v Ljubečni, v Besnici pa je postal na gorenjskem tekmovanju absulutni prvak Gorenjske. Ves čas nam je stal ob strani Milan Kokalj z nasveti, pa tudi nekaterimi skladbami, znan kitarist ansambla Franca Miheliča, sicer pa naš bliznji rojak in zlahtnik. Nekaj skladb je napisal Andrej sam, posegli pa smo tudi v Avsenikovo, Slakovo in ljudsko zakladnico."

Kontakt

Telefon: 041 521 870 (Aleš)

Spletna stran: Ansambel Svetlin

Nastopi

Komenda - Petek, 7. oktober 2016
Spodnji Tuštanj, Moravče - Torek, 1. maj 2018
Blagovica, Lukovica - Sobota, 18. avgust 2018
Velika Ligojna, Vrhnika - Sobota, 8. junij 2019
Oplotnica - Sobota, 10. avgust 2019

Video spoti