Izberi regijo

Ansambel Unikat

Se pripravljate na družinsko slavje ali pa organizirate kakšno drugačno prireditev?

Potem zagotovo potrebujete obilico dobre zabavne in narodno-zabavne glasbe.Potrebujete ansambel UNIKAT.

Ko v naših rokah zapojejo harmonika, kitara in bas, nam niso tuje nikoli pozabljene uspešnice legend narodno-zabavne glasbe, kot sta ansambla bratov Avsenik ter Lojzeta Slaka, kakor tudi melodije mlajših ansamblov. Ko pa pod našimi spretnimi prsti oživijo klaviature ter električna kitara, se prebudijo tako zimzelene melodije kot tudi najnovejši hiti, med katerimi je moč slišati slovenske, hrvaške ter angleške pop, rock in tudi turbofolk skladbe. Pa tudi drugačnih glasbenih vragolij smo sposobni. Skratka, za vsak okus nekaj.

Vam je ob sami glasbi dolgčas?

Potem imamo za vas pripravljen tudi pester show program s točkami za vsak okus, ki še nikogar niso pustile ravnodušnega.

Ansambel Unikat je nastal leta 2000, natančneje meseca maja, na pobudo prvih treh članov, takrat še osnovnošolcev, Davorja, Luke in Špele. Kar hitro so medse povabili še Uroša in kaj kmalu začeli nastopati v domačem kraju in okolici, med drugim pa so se udeležili tudi nekaj lokalnih festivalov.

Leta 2001 je izšel njihov prvi glasbeni projekt, kaseta z naslovom Prešmentana ljubezen. S skladbami z omenjenega projekta so še istega leta nastopili na svojem prvem večjem festivalu na Graški gori, kjer so prejeli 1. nagrado občinstva. Najverjetneje je prav uspeh na omenjenem festivalu botroval temu, da so se fantje in dekle udeležili vseh vidnejših festivalov v Sloveniji in tujini (Ptuj, Cerkvenjak, Vurberk, Lenart, Števerjan, Graška Gora) in leta 2003 prejeli 2. nagrado občinstva ter 2. nagrado strokovne žirije na festivalu v Lenartu.

Tudi na radijskih postajah so njhove skladbe dosegle precejšnjo poslušanost. Skladba Zimska noč se je leta 2003 uvrstila v sam vrh priljubljenosti med narodnozabavnimi vižami na Radiu Celje.

Naslednjega leta, leta 2004, je ansambel izdal svoj drugi projekt, ki nosi naslov njihove uspešnice Ne cukaj me za kitki. Predstavitev projekta v domači Gorici pri Slivnici je bila tako uspešna, da so morali koncert kmalu zatem ponoviti.

Konec leta 2005 je ansambel zapustil kitarist Luka Polenšek, že v začetku leta 2006 pa ga je zamenjal Andrej Sluga. Ansamblu pa se je ob istem času pridružil še nov član, vokalist Matic Supovec. V tej zasedbi je ansambel avgusta 2006 izdal že svoj tretji projekt z naslovom Glej, tu si doma.

Leta 2010 je v ansamblu vnovič prišlo do kadrovske spremembe. Dosedanjo pevko Špelo Žafran je

Spletna stran: Ansambel Unikat

Nastopi

Kot, Ig - Sobota, 26. avgust 2017
Bela Cerkev, Šmarješke Toplice - Sobota, 14. julij 2018
Gorenji Logatec, Logatec - Sobota, 22. junij 2019
Čolnišče, Zagorje ob Savi - Sobota, 20. julij 2019
Dole, Šentjur - Sobota, 3. avgust 2019

Video spoti