Izberi regijo

Ansambel Vagabundi

Prvi nastop ansambla Vagabundi je bil 2. novembra 1991 v Gornjem Gradu. Prav tako smo takoj pričeli igrati poklicno - največ v Švici in Nemčiji.

Ansambel ima okoli 60 lastnih skladb in jih kakšno polovico vedno igra tudi na prireditvah. Med njimi je uspešnica Teta Fani, Moja dežela, Piskrovez, Za češnjevo mizo, Naj vrag vzame vse skrbi, Cel svet se vrti…

Nagrade:
Na žalost se zaradi potovanja po svetu ne moremo udeleževati festivalov v Sloveniji. Leta 1999 smo se udeležili festivala na Koroškem s skladbo Kunigunda se umiva dobili 1. nagrado tako strokovne žirije, kot tudi publike, ter mnogo drugih nagrad in priznanj iz turnej.

Med najpomembnejše nastope štejejo: konzularni ples za ameriško vlado v hotelu Phenixical – Phenix Arizona, nastop na ameriškem konzulatu na Dunaju, 3 x konzularni ples za avstrijsko vlado, dobrodelni koncert v Šanghaju, na 30. obletnici letalske družbe Lufthansa v Pekingu, 15x na kitajski.
Smo prvi ansambel, ki je na kitajskem zidu zaigral polko Na Golici in Naj vrag vzame vse skrbi.

V teh petnajstih letih je ansambel imel preko 1700 nastopov, največ v Nemčiji, Avstriji, Švici, Italiji, Nizozemski, Danski, Kitajski in ZDA.
Drugačnost Vagabundov je v zvenu, njihovem izgledu (obleka), po glasbenem potovanju – show program, lastnih skečih, igranju na več instrumentov in aranžmajih.

Vagabundi zelo dobro igramo tudi ostale zvrsti glasbe, kot so: dixi, rock, rocken roll, Cauntry, James Last, Gleen Muller, najbolj znani pa smo ravno zaradi pestrega show programa, ki ga poslušalci in gledalci resnično z veseljem sprejemajo, mnogi ansambli pa jih celo kopirajo!

Trenutno nastaja nov Cd v studiu Zlati zvoki, ki bo izšel v marcu in v maju še nemška različica.

Kontakt

Telefon: 041 755 168 (Sandi)

Spletna stran: Ansambel Vagabundi

Nastopi

Šmartno ob Dreti - Sobota, 23. junij 2012
Tolmin (Sotočje) - Petek, 20. julij 2012
Slape-Polje, Ljubljana - Sobota, 25. avgust 2012
Sovodenj, Gorenja vas, Poljane - Sobota, 4. julij 2015
Log pri Brezovici - Sobota, 28. maj 2016

Video spoti