Izberi regijo

Ansambel Zasavci


Kratka biografija ansambla Zasavci

Na začetku Veseli Zasavci, pozneje pa le ZASAVCI, smo glasbena skupina, ki je začela delovati l.1968 na tedanji dan republike, torej 29. novembra. Ustanovili smo jo načrtno, z željo, da bomo igrali za plese in druge priložnostne zabave, gojili tako narodnozabavno kot zabavno glasbo. V zasedbi je šest inštrumentalistov in pevec solist. Ta zasedba se je obdržala vse do danes. Na začetku smo igrali na plesih, ohcetih, veselicah po Zasavju, kasneje pa so nas začeli vabiti po Dolenjski, Štajerski in Gorenjski. V prvih letih od ustanovitve se je zamenjalo kar nekaj glasbenikov (največ na bobnih), pa tudi pevci niso bili izjema.

V letu 1989 nastala naša prva kombinirana kaseta z narodno-zabavno in zabavno glasbo, z naslovom “V revirjih je lepo”. Od tega leta dalje se tudi zasedba ansambla ni več bistveno spremenila. Prepoznavni smo po dveh trobentah in pevcu solistu, ki ima vzdevek “zasavski slavček”.

Za medijsko promocijo ansambla skrbita Jože Vukič, Jože Buden in Srečko Sušnik. Nas stalni avtor je postal Milan Kuder, ki nam piše narodno-zabavno glasbo, zabavno pa Martin Žvelc, Igor Podpečan, Oto Pestner in Dušan Zore. Besedila pa so pretežno delo Nandeta Razborška, pod nekaj besedil pa so se podpisali Ivan Sivec, Vera Šolinc, Miša Čermak, Janez Hvale, Slavko Podboj in Marinka Žulič.

Spletna stran: Ansambel Zasavci

Nastopi

Ribno, Bled - Sobota, 30. junij 2012

Video spoti