Izberi regijo

Čudežna Polja

ČUDEŽNA POLJA ( The Fields of Wonder group)
Čudežna polja so legendarna glasbena skupina, katere člani so si nadeli ime po pesniški zbirki, priznanega temnopoltega pesnika Lengstona Hugesa, Fields of wonder. Zametki skupine segajo v leto 1970, ko sta na II.gimnaziji v Mariboru, Gorazd Elvič in Rudi Jazbec ustanovila gimnazijski ansambel. V prvotni zasedbi sta igrala še Slavko Delalut in Jaromir Jerabek-Čure. Nato se je l 1972 formirala zasedba, ki praktično traja še danes in sicer so se Gorazdu in Rudiju pridružili Slavc Kovačič, Zdenko Zagorac in Andrej Modrijan, ki ga je na bobnih po nekaj letih zamenjal Danilo Karba.
Leta 1974 so pri založbi RTB Beograd izdali svoj prvi singel s hitoma Solze in Draga, ti si moja sreča, ta plošča pa je bila sploh prva mala plošča kake slovenske rock skupine izdana v slovenskem jeziku. Že naslednje leto je sledila naslednja uspešna mala plošča, ki je izšla pri založbi Jugoton, Hej, heja,hej.
Začeli so z bluesom in rockom, v 80-ih in kasneje v 90-ih pa so se preusmerili na pop glasbo, ki jo je zaznamovalo specifično večglasno petje, saj so na njihovo glasbeno pot vseskozi najbolj vplivali znameniti Beatli . Njihov največji hit je seveda legendarna skladba Poštar zvoni samo dva krat, nič manj znane pa niso Anamarie, 25 ur, Rokerji, Bife kafe, Zidam,zidam, Cvetje v jeseni, Boogie dama, I love you in mnoge druge iz opusa njihovih preko 140-tih avtorskih skladb.
V svoji karieri so posneli dva singla, 11 avtorskih LP plošč, Kaset in CD plošč, od katerih jih je šest doseglo zlato naklado , pet pa srebrno. Njihove avtorske skladbe so izšle tudi še na mnogih kompilacijah v Sloveniji in takratni Jugoslaviji. So tudi med legendarnimi petimi slovenskimi izvajalci, ki so kak svoj album prodali v nakladi več kot 100 000 izvodov.
Med drugim so nastopili na vseh največjih festivalih nekdanje Jugoslavije ( Opatija, Split, Zagreb,Beograd,prvi Rock Boom festival Ljubljana) in slovenskih ( Slovenski popevki , na sedmih MMS, na enajstih festivalih Narečne popevke, Pop delavnici,Pop rock...), ter festivalih in koncertih širom Evrope. Na festivalu v Grazu, so leta 1983 osvojili prvo nagrado z izvedbo svojega Beatles showa, več najvišjih nagrad pa so osvojili tudi na festivalih v Jugoslaviji in Sloveniji.
Leta 1993, so potem, ko so že leta 1986 nastopili na Yu izboru za evrovizijsko popevko, prvič nastopili tudi na slovenskem izboru EMA, s pesmijo Nekdo igra klavir. Na slovenskem izboru za Evrovizijo so nastopili še leta 1995 s pesmijo Dober dan maj. So tudi avtorji znamenite nogometne himne NK Maribor Heja, hej Viole, ki mariborske nogometaše že od leta 1992 spremlja na vsaki tekmi v Evropi in Sloveniji in uradne himne tekmovanja za Zlato lisico.

Kontakt

Telefon: 041 705 455 E-mail: elgomix@triera.net

Spletna stran: Čudežna Polja

Nastopi

Ledine, Idrija - Sobota, 9. avgust 2014

Video spoti