Izberi regijo

Okrogli Muzikantje

Okrogli muzikanti smo ansambel narodno zabavne glasbe, ki uspešno nastopamo in razveseljujemo ljudi doma in po Evropi že 10 let.

Ob 10. letnici smo tudi priredili 2 velika jubilejna koncerta in sicer na Vranskem in pa v Rogaški Slatini (nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši galeriji).

V desetih letih je sigurno največji dosežek več kot 1400 nastopov po vsej Evropi.

Zaradi priljubljenosti so nam prestižni proizvajalci inštrumentov kot so Alpengold Harmonikas, Reiterer Trompete in Frank Hammerschmidt Klarinetten, podarili svoje vrhunske inštrumente na kar smo seveda zelo ponosni.

V tem času smo izdali 5 zgoščenk za slovenski trg in 2 za nemško govorno področje. Izšel je tudi DVD iz jubilejnega live koncerta na Vranskem 23.10.2009.

Za naše skladbe so besedila prispevali Mag. Ivan Sivec, Vera Šolinc, Fanika Požek, Jože Galič, Erich Kleindienst, Hubert Aschenbrucker, Andrea Freydl.

Obstajata tudi 2 Fan cluba, eden v Avstriji in drug v Nemčiji. Zanimivost pa je mogoče tudi ta, da nam je slovenske narodne noše sešila in podarila avstrijska modna hiša Pirchheim & Reithofer OG, eden izmed naših slovenskih sponzorjev BIRO OGIS iz Celja pa nam je podaril unikatno krojene Murine obleke.

Ker smo doma iz družin, kjer je doma domača pesem, so nas starši že zelo zgodaj navdušili nad Avsenikovo glasbo in tako smo kot posamezniki rastli ob njej. Naša avtorska glasba temelji na osnovi te glasbe oziroma slovenske polke in valčka.

Kontakt

Telefon: 041 598 360

Spletna stran: Okrogli Muzikantje

Nastopi

Vnanje Gorice, Brezovica - Sobota, 4. junij 2016
Nova vas na Blokah, Bloke - Nedelja, 17. julij 2016
Križevci pri Ljutomeru, Križevci - Sobota, 10. september 2016
Trojane - Sobota, 8. julij 2017
Sava pri Litiji, Litija - Sobota, 29. junij 2019

Video spoti