Izberi regijo

Trubadurji

TRUBADURJI smo narodnozabavni ansambel iz Slovenskih goric. Naši začetki segajo v leto 2004, ko smo pričeli z delovanjem kot trio zasedba, takrat še pod imenom Mladi muzikantje. Takrat smo igrali predvsem manjše zabave, obletnice na katerih smo se kalili in nabirali izkušnje za naprej. Kot zanimivost naj povemo to, da smo našo prvo poroko igrali stari 16 let in ker seveda nismo imeli izpitov za avte, smo se prevažali s svati, kar je bilo zelo vznemirljivo. Tako smo igrali vse do leta 2008, ko se nam je pridružil Mitjev brat Uroš. Od takrat smo nastopali kot klasičen trio s pevcem. Vendar pa nam tudi to ni bilo dovolj, saj smo vsi imeli željo, da bi enkrat igrali v kvintetu. In tako smo se odločili, da vzamemo zraven še klarinetista in tako smo proti koncu leta 2010 postali kvintet.

Zakaj TRUBADURJI? To ime smo si nadeli iz čist preprostega razloga, saj so to bili pevci ljubezenskih pesmi, ki so nastopali po dvorcih in dvorili dekletom. To radi počnemo tudi mi in zato smo si nadeli takšno ime. Sodelujemo tudi z znanimi slovenskimi avtorji besedil in melodij. V največjo pomoč nam je g. Igor Podpečan, za kar se mu na tem mestu tudi lepo zahvaljujemo.
Uroš, Aleš, Davorin ter dva Mitja smo si zadali cilj, da bi s kvalitetnim izvajanjem narodno-zabavne glasbe, z iskrenim odnosom in spoštovanjem do nje, uspeli razveseljevati ljudi in se dotakniti src vseh tistih, ki imajo radi narodno-zabavno glasbo.

Udeleževali smo se tudi festivalov in sicer:

  • Slovenskogoriški klopotec Cerkvenjak 2008,
  • Slovenskogoriški klopotec Cerkvenjak 2010,
  • Slovenskogoriški klopotec Cerkvenjak 2011.
Kjer smo vsa tri leta osvojili prvo nagrado občinstva.
Bili smo tudi na festivalu Graška Gora poje in igra 2011, kjer smo osvojili srebrnega pastirčka. Istega festivala smo se udeležili tudi letos (2012) in pravtako osvojili srebrnega pastirčka ter 3. mesto za besedilo.

Kontakt

Telefon: 041 840 175 (Mitja Vogrin)

Spletna stran: Trubadurji

Nastopi

Stojnci, Markovci - Nedelja, 28. julij 2013
Sveti Jurij ob Ščavnici, Gornja Radgona - Nedelja, 27. april 2014
Juršinci - Petek, 2. oktober 2015
Sveti Jurij ob Ščavnici, Gornja Radgona - Sobota, 23. april 2016

Video spoti