Izberi regijo

Veselice danes


Vas zanima kje so danes veselice? Poglejte na seznam vesh veselic v letu 2012.

Veselica: Artiče, Brežice - Festival [več izvajalcev]

Datum:

Petek, 27. april 2012

Dogodek je že minil

Nastopajoči:
Festival [več izvajalcev]

Kraj in občina:

Artiče, Brežice

Na pobudo Folklornega društva Kres iz Novega mesta so se folklorne skupine z območja Dolenjske in Posavja leta 2005 odločile, da bodo skupaj prirejale Mednarodni folklorni festival, ki naj druži in povezuje folklornike iz različnih evropskih držav. Táko sodelovanje omogoča seznanjanje s kulturami evropskih narodov in pomaga premagovati jezikovne pregrade. Festival so poimenovali SloFolk.

Letos bo festival, že osmič po vrsti, potekal od 26. aprila do 1. maja v Novem mestu, Šentvidu pri Stični, Šmartnem pri Litiji in v Artičah pri Brežicah. Festival pripravljajo in gostijo folklorne skupine FD Kres iz Novega mesta, KD Vidovo iz Šentvida, FS KUD Javorje iz Šmartna pri Litiji in KUD Oton Župančič iz Artič. SloFolk 2012 je vpisan v koledar mednarodne organizacije festivalov C.I.O.F.F.

S celovečernimi koncerti se bodo predstavili:

  • v petek, 27. aprila, ob 19. uri v Prosvetnem domu v Artičah, kjer bo tudi odprtje festivala (vstopnina 5 € za odrasle in 3 € za otroke),
  • v soboto, 28. aprila, ob 19. uri v Kulturnem domu v Šentvidu pri Stični (vstopnina 8 € za odrasle in 2 € za otroke),
  • v nedeljo, 29. aprila, ob 19. uri v Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (vstopnina 7 €),
  • v ponedeljek, 30. aprila, ob 19. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, kjer bo slovesen zaključek festivala (vstopnina 7 € za odrasle, 3 € za otroke)
Gostujoče skupine bo v ponedeljek, 30. aprila, ob 11.30 sprejel župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič v atriju Gostišča na trgu.

Izračunaj pot
Povečaj
Zmanjšaj

Festival [več izvajalcev]

    Več o izvajalcu »