Izberi regijo

Ansambel Minutka

Ansambel Minutka smo mladi in nadobudni glasbeniki, glasbeno pot smo pričeli jeseni 2007. S kvintetom razveseljujemo ljubitelje pristne narodno-zabavne glasbe, poprimemo pa tudi za frajtonarico.

Glasbena zgodba se je pričela, ko smo se Mitja, Armin, Vojko, Luka in Primož odločili, da bi združili moči in ljubezen do glasbe. Seveda brez ženskega vokala ne gre, tako se nam je pridružila še Natalija. Zgodba se je zapletala in prepletala, v ansamblu je prišlo do zamenjave. Poslovila sta se Luka in Primož, pridružila pa Marko in Silvo. Pred kratkim je Marka zamenjal Uroš. Tako sedaj Ansambel Minutka sestavljamo harmonikar Mitja Ferlin, klarinetist Armin Lambizer, basist Vojko Ovčjak, kitarist Silvo Brgles, trobentač Uroš Paščinski ter pevka Natalija Prikeržnik.
Prihajamo iz Koroške, Savinjske ter Štajerske. Sedež in vaje ansambla potekajo v Lokovici pri Šoštanju, od koder prihajata Armin in Vojko.

V samem začetku nam je bil s svojim strokovnim znanjem v pomoč Matej Mastnak. Znanje in izkušnje je z nami podelil tudi Igor Podpečan, ker pa tega nikoli ni dovolj, nas je z njim razsvetlila še Vera Šolinc. Zavedamo se, da je vsak nasvet pomemben, vsaka kritika dobrodošla, kajti le tako bomo lahko postali še boljši.

Zaigrati svojo skladbo je posebno veselje. Te nam ustvarjajo Igor Podpečan, Vera Šolinc in Mike Orešar. Za priredbe zabavnih skladb je poskrbel Uroš Supovec. Luč sveta je ugledala polka našega klarinetista. Vsi pa se bomo trudili še naprej, da ustvarimo še kakšno čisto svojo skladbo.

Poleg raznovrstnih nastopov se udeležujemo tudi festivalov. Festivalski debi je potekal na festivalu Graška Gora poje in igra 2008. Za svoj trud smo prejeli srebrnega pastirčka, Igor Podpečan pa je prejel nagrado za najboljšo melodijo, za valček Samotni so večeri, v naši izvedbi. Sledili so festivali Graška Gora poje in igra 2009, Festival viž v narečju Škofja Loka 2009, Marija Reka 2009, Števerjan 2009, kjer nam je kot debitantom uspela uvrstitev v finalni večer. V letošnjem letu smo se prav tako udeležili festivala v Števerjanu. Tekmovanja za Polkino zvezdo, kjer smo prejeli drugo nagrado strokovne komisije. Polka, Je to tisto pravo, je bila nagrajena za najboljšo polko. V Cerkvenjaku smo sodelovali na festivalu Slovensko-goriški klopotec narodno-zabavne glasbe. Za skladbo, Samotni so večeri, smo bili s strani komisije nagrajeni s tretjim mestom, avtorica besedila Majda Rebernika pa za najboljše besedilo.

V pričakovanju novih skladb, dogodkov, nastopov, festivalov, nadaljujemo našo glasbeno zgodbo.

Spletna stran: Ansambel Minutka

Nastopi

Ribče, Litija - Sobota, 23. junij 2012
Vižmarje, Ljubljana - Sobota, 7. julij 2012

Video spoti