Izberi regijo

Ansambel Zidaniški Kvintet

Zidaniški kvintet je mlad ansambel, ustanovljen v letu 2008. Sestavljajo ga prekaljeni glasbeniki, ki so že prej delovali v različnih glasbenih zasedbah. Sedež skupine je v Trebnjem, od koder tudi vsi člani prihajajo.
Skupaj so prišli z željo, da ustanovijo zasedbo, ki bo vrhunsko izvajala narodno-zabavno, kot tudi zabavno glasbo, pa vendar za ugodno ceno.
Repertoar Zidaniškega kvinteta je zelo raznolik. Pozornost je posvečena tako različnim glasbenim zvrstem (zabavna, narodno-zabavna), poreklom (slovenska, hrvaška, tuja) ter plesnim ritmom (polka, valček, foxtrot, cha-cha, samba, angleški valček, rock’n’nroll ...). Repertoar skladb se seveda lahko prilagodi potrebam specifične prireditve. Skupina se lahko tudi pohvali, da celotno glasbo izvaja v živo, brez posnetih matric.
Zidaniški kvintet kot eden redkih kvintetov na Dolenjskem izvaja ne samo večno zelene melodije bratov Avsenik, Alpskega kvinteta in drugih slovenskih kvintetov, pač pa je repertoar zaokrožen tudi z diatonično harmoniko in prenekaterih uspešnic ansamblov Lojzeta Slaka, Franca Miheliča, Modrijanov in drugih. Skupina igra na vseh vrstah prireditev, od ohceti, veselic, obletnic, maturantskih plesov in drugih dogodkov.
Trenutno je v nastajanju že druga zgoščenka skupine, vzporedno pa končuje skupni projekt - snemanje CD plošče z Giannijem Rijavcem kot studijski glasbeniki.
Ansambel je že nastopil na več slovenskih televizijah in radijskih postajah (RTV SLO - Novoletni Videomeh, Na Zdravje, RTS MB - Kajža, Primorka - Novoletna oddaja ...). Kvintet pa se lahko pohvali tudi z nastopom v Slovenski filharmoniji (obletnica plebiscita) pred samim vrhom slovenske vlade.

Kontakt

Telefon: 041 558 835

Spletna stran: Ansambel Zidaniški Kvintet

Nastopi

Gabrovka, Litija - Sobota, 1. junij 2013
Hrastnik - Sobota, 22. junij 2013
Gozd Martuljek, Jesenice - Sobota, 6. julij 2013

Video spoti